Modernizácia vykurovania                 

Ak kúrite koltom starým niekoľko rokov, nečudo, že na zaplatenie účtov na vykurovanie každoročne míňate veľa peňazí. Aj keď sú tieto staršie typy stále funkčné a zabezpečujú dostatočný tepelný komfort, prvotný dojem môže byť skresľujúci a klamlivý.                                                                                                           

Nečakajte, kým kotol prestane fungovať. Nefunkčnosť totiž nie je jediný dôvod, prečo by ste sa mali podujať na jeho výmenu. Významnú úlohu zohráva aj účinnosť, ktorá je pri starých typoch kotlov výrazne nižšia ako pri nových a moderných vykurovacích zariadeniach. Vďaka vyššej účinnosti sa minimalizuje spotreba paliva, znížuje množstvo emisií a je zaručená pružná prevádzka počas celého vykurovacieho obdobia.                                                                                                 

Kondenzačný kotol v porovnaní s klasickým je úspornejší aj v systéme s vyšším teplotným spádom. V porovnaní so zastaranými kotlami majú kondenzačné o 17 až 30 % vyššiu účinnosť. Na rozdiel od klasických kotlov, kde spaliny bez ďalšieho využitia odchádzajú von komínom, dokážu využiť aj teplo obsiahnuté vo vodnej pare spalín. Pri využívaní kondenzačného tepla sa znižuje spotreba plynu, čím sa znižujú aj celkové náklady na vykurovanie a prípravu teplej vody.                                 

 

Pri obhliadke vášho starého kotla vieme posúdiť jeho stav  poprípade spraviť servis a na mieste vypracovať cenovú ponuku pre inštaláciu nového kotla. Ak sa rozhodnete pre výmenu kotla získavate hneď rad výhod. Na bezplatnú obhliadku sa môžete objednať tu